beats by dre cheap

Poruke Alejhisselamovog života (II dio)

Bismillahirrahmanirrahim 

Prve četiri godine svoga djetinjstva Poslanik sallallahuu alejhi ve sellem je proveo u pustinji plemena Benu` Sa`d. To mu je pomoglo da bude stasit, zdrava tijela, odvažna srca te da još u ranoj mladosti upozna klasični arapski jezik i vještinu jahanja. Njegov talenat je došao do punog izražaja u tišini i čistini pustinje, pod svjetlošću njena srca i čistoći njena zraka.

Još u mladosti kod njega se javljaju znaci plemenitosti a na njegovom licu su se nazirali znaci oštroumnosti, što ga je činilo dragom svakom ko bi ga vidio. Tako kad bi, još kao dječak, sjeo na prostirku svoga djeda `Abdulmuttalib bi im govorio: „Ostavite moga sina! Tako mi Boga, on će imati veliku ulogu.”

Pouke i poruke:
Što god daija (pozivar Allahu) odrasta u sredini bližoj prirodi a dalje od složenog i komplicirnog života gradova, to je njegova misao jasnija, njegov razbor, tijelo i duh jači, njegovo razmišljanje i logika zdraviji.
Nisu Arapi slučajno izabrani na nosioce misije islama.

Razlog tome su bile njihove relativno čiste duše, zdravo razmišljanje i moralan život u odnosu na civilizirane narode u susjedstvu. Uz to oni su bili najspremniji podnijeti neugodnosti ratovanja na putu širenja Allahova poziva i Njegove poslanice širom svijeta.
Pozivati Allahu dž.š. i rukovoditi tim pozivom može samo pametna i razborita osoba.
.................
Poslanikov životni put (pouke i poruke) – Dr. Mustafa Siba`i

Alejhisselam
http://vrline.blogger.ba
07/06/2007 21:35