beats by dre cheap

dova

                                 Bismillahi-r-Rahmani-r-Rahim

                       [img]http://www4.slikomat.com/08/0411/v5v-975583.jpg[/img]

Muhammed, sallallahu alejhi ve sellem kaže: „Kad osvaneš, ti reci:
`Odazivam Ti se, moj Bože, odazivam.
Odazivam Ti se, u Tebe je sva sreća i svako dobro.
Moj Bože, kad god šta kažem, zavjetujem se ili se zakunem, neka Tvoja volja bude ispred toga!
Ono što Ti želiš, to i bude, a ono što ne želiš, to i ne bude. Nema snage niti moći osim kod Tebe. Ti si Svemoćan.
Moj Bože, ako sam protiv bilo koga dovu učio, naka se meni desi to isto, a ako sam koga prokleo, neke mene stigne njegovo prokletstvo. Ti si moj zaštitnik na dunjaluku i ahiretu.
Kad umrem, učini da umrem kao musliman, i učini da na ahiretu budem u društvu dobrih ljudi. Moj Bože, molim Te da mnome budeš zadovoljan nakon Sudnjeg dana, da mi podariš lagodan život, u kaburu i na budućem svijetu, poslije smrti, da uživam gledajući Tvoje lice i da gorim od želje za susretom s Tobom.
Sačuvaj me svake nevolje koja samo nesreću donosi, i iskušenja koja može u zabludu odvesti.
Utječem Ti se, moj Bože, da nekome nepravdu ne učinim, ili da neko meni zulum ne nanese, da se neprijateljski ne ponesem prema nekome, ili da se neko prema meni neprijeteljski ne ophodi, te da ne počinim grijeh kojeg Ti nećeš oprostiti.
Moj Bože, stvoritelju nebesa i Zemlje, Ti Koji poznaješ znano i neznano, Koji si uzvišen i dostojan poštovanja – kunem se na ovom svijetu, i Tebe prizivam za svjedoka – a Ti si dovoljan svjedok – da ja svjedočim kako nema drugog božanstva osim Tebe. Ti nemaš druga i niko Ti ravan nije.
Tebi pripada vlast i zahvala, i Ti si svemoćan. Svjedocim i da je Muhammed Tvoj rob i Tvoj poslanik. Svjedočim da je Tvoje obećanje istina, da je susret sa Tobom istina, da je Džennet istina, da će se Sudnji dan, doista zbiti, da ćeš Ti proživiti mrtve iz mezara.
I svjedočim da, kada osjetim Tvoje obraćanje meni, moja savjest me podsjeti na slabosti, propuste, i grijehe, a ja se tada jedino u Tvoju milost pozudavam.
Oprosti mi grijehe moje, jer ko prašta grijehe osim Tebe!
Primi moje pokajanje, Ti si Onaj Koji puno prašta i Koji je milostiv.`“

amin, amin, amin Ja Rabbi

(Hadis bilježi Ahmed u svom Musnedu, a prenosi Zejd b. Sabit)

Alejhisselam
http://vrline.blogger.ba
11/04/2008 11:38