beats by dre cheap

DOVA..

DOVA KOJA SE U MJESECU RAMAZANU UČILA U KUĆI EHLI-BEJTA

Bismillahi-r-Rahmani-r-Rahim

Evo me, o moj Gospodaru, sa ovim mojim osobinama kakav sam već: slab, nejak, siromašan – a na drugoj strani Si Ti: Moćan, Bogat, Znan – i želim da Ti se približim, pa kako da to učinim?!

Ali, kako da ja Tebi nešto pojasnim o sebi, Gospodaru moj, kada je Tebi sve ionako jasno o meni. I kako da sebe uvjerim da ću se od Tebe vraćati razočaran, pa ja sam Tvoj gost, a Ti Si obećao da ćeš počastiti svoga gosta.

O moj Bože, iz mijena i kretanja u Tvome Sistemu, i razlika i ponavljanja u Tvome Svijetu, ja sam razumio da Si Ti to tako ustrojio da bih Te bolje prepoznao, pa da kroz cijeli Tvoj Univerzum, gdje god budem išao, Tebe nađem.

Gospodaru moj, kad god pomislim da sa Tobom razgovaram, uvijek ustanovim kako su moji grijesi i moje nečistoće zavezale moj jezik i kako nemam šta da Ti kažem kao opravdanje, pa kako, moj Gopsodaru, da Ti se obraćam ovim mojim jezikom koji je počinio toliko grijeha. A, s druge strane, Tvoja milost i blagodarnost me nagovara da Ti se obratim i da tražim od Tebe.

O moj Bože, sve što je lijepo kod mene Tvoje je, a sve što je moje – ružno je. Čak i ovaj namaz koji obavljam činim to organima koji su Tvoji, a i Pejgamber je Tvoj, i sve ovo što je moje – zlo je, pa kako da svoje nevaljaštine ne smatram zlim, kada su one doista takve.

Bože moj, svjestan sam da je moja nepokornost znana Tebi poznata, ali znaj da Te uvijek volim. Stoga, Gospodaru moj, zbog moje čažnje za Tobom, pređi preko moje nedosljednosti. O kako je bezgranična Tvoja snaga i veličina naspram moje ništavnosti: pa kako će ovaj sićušni mrav da kaže: ja ću učiniti, ja ću poduzetiti to i to.  A kako, s druge strane, da ne donosim odluke kad Si mi razum podario.

Ali, znam jedno: ako Te, Gospodaru moj, budem tražio svojim aklom (razumom), bojim se da će put do Tebe biti predug i zamršen, pa mi daj načina da Ti se približim naprečac.
Stoga, Gospodaru moj, nadahni me na neki posao i hizmet koji će me ubrzano dovesti do Tebe!

amin ya Rabbi
..................................
Mošus Pejgamberov 2007 – časopis Zehra

Alejhisselam
http://vrline.blogger.ba
07/12/2007 21:07